sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mademoiselle tuli taloon


Kävipä niin, että jokin aika sitten netissä surffaillessa osui silmiini alkuperäisen Mademoiselle-tuolin myynti-ilmoitus. Harmikseni tuo marjapuuron punainen söpöläinen sijaitsi Lapissa ja toimitustapana oli vain nouto. Kuinka sattuikaan, että isä oli juuri viime viikolla Lapin-matkalla ja niin Mademoiselle matkasi kuriiripalvelulla meidän luokse etelään.

Jos olisin saanut vapaasti valita tuolin värin, olisin varmaankin päätynyt mustaan. Musta on aina varma valinta. Mutta ei tätä ostotilaisuutta voinut jättää käyttämättä, kun tuolin sai lähes puolella siitä hinnasta mitä vastaavista käytetyistä yleensä maksetaan. Tuolia valmistettiin vuosina 1958-1968 väreissä musta, korallinpunainen ja pilvenharmaa. Nykyään Artek valmistaa tuolia mustana, valkoisena ja salvian vihreänä. Tuoli hakee vielä hieman paikkaansa, mutta kun sitä on nyt pari päivää katsellut, on värikin oikeastaan aika herttainen. Ja voi kuinka monta vuotta tästä tuolista onkaan haaveiltu!

Hyvää alkavaa viikkoa!


//R

-----

I can't even remember how many years I've dreamed of Ilmari Tapiovaara's Mademoiselle lounge chair. A couple of weeks ago I saw an online add for this beauty but too bad the chair located 700 km north of Helsinki. For my luck my dad was just on a holiday in Lapland and went to get the chair for me. So so happy!!

10 kommenttia:

 1. I H A N A, minun materialistinen toiveeni number one.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, tästä on kyllä ehditty haaveilla..:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No juu! En edes tiennyt tuollaisesta väristä ennen kuin törmäsin.

   Poista
 3. Hieno löytö, onnea uudelle tuolille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos, hyvin on vanha rouva kotiutunut;)

   Poista
 4. Ihan mahtavaa ! Upee löytö !
  Toi värikin on jotenkin aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä värissä on kyllä tietyllä tavalla jotain todella symppistä. Vaalenapunainen ei ehkä ole se omin väri, mutta tuollaisena vanhahtavana sävynä menee kyllä.

   Poista

Kiva kun jätit viestin! :)