sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Saaristoviikonloppu

Perjantaina kurvattiin suoraan töistä saaristoon Varsinais-Suomeen. Veli tuli myös tyttöystävänsä kanssa ja vietettiin vielä hieman äidin synttäreitä, vaikka Roomassa niitä tuli jo toukokuussa juhlittua. Viikonloppu hujahti äidin patojen äärellä sekä nukkuen, uiden, saunoen ja auringossa köllötellen. Kyllä siihen vain on syynsä, että sitä kesää aina koko pitkän talven odottaa.
Mökin rantakiville oli kerätty kivirykelmä hahmoiksi. Luonnon taidenäyttely. Ilmeet ja persoonat kuulemma tulevat esiin kun jaksaa tarpeeksi kauan tuiottaa :D Näistä tuli itselle heti mieleen hyvin pelkistetty versio Kimpassa-näyttelyn eräästä teoksesta;)


 

Kotimatkalla jätettiin veli tyttöystävänsä kanssa Turkuun linja-autoasemalle ja lähdettiin itse ajelemaan vanhaa tietä kotiin päin. Kaarinassa nähtiin kyltti Kuusiston keskiaikaiselle piispanlinnalle ja kurvattiin katsomaan, miltä siellä näyttää. Linna on rakennettu 1200-luvun lopun - 1300 luvun alun tienoilla, mutta on sittemmin purettu 1500-luvulla, koska Kustaa Vaasa pelkäsi linnasta syntyvän Suomen katolisuuden keskus. Mielenkiintoinen paikka ja kauniit maisemat, kannattaa käydä! Kotimatkalla poikettiin vielä myös Paimiossa moikkaamassa vanhaa tuttua sekä Halikossa katsomassa nähtävyyskyltin osoittamaa vanhaa kivisiltaa, joten loppujen lopuksi kotimatka Turusta Helsinkiin kesti yli kuusi tuntia.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

// R

-----

Sunny and relaxing weekend at the cottage enjoying the sun, eating good food and doing nothing. On our way home we saw a sign pointing to Kuusisto bishop's castele ruins and decided to have a look. It's funny how you just keep finding new interesting places in your home country if you just keep your eyes open and aren't always in a hurry back home.
8 kommenttia:

 1. Ihania kesäisiä kuvia!! Te olette ollut meidän maisemissa (ei toki meillä noin upealta näytä, koska ei rannan läheisyydessä asuta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä aivan ihastunut Varsinais-Suomeen ja varsinkin Turku on kyllä erittäin rakas paikka, siellä olen parina kesänä aikanaa asunut kesätöiden merkeissä. Silloin vakaasti myös päätin sinne muuttavani, mutta niin vain työt ja mies ajoi Helsinkiin. Onneksi pääsee kuitenkin aina edes mökkeilemään niille suunnille:)

   Poista
 2. Tosi ihanat kuvat...tykkään kivistä ja kallioista. Ajoitte sitten meidän ohi...asun Kaarinassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, no sitten ollaan tosiaan oltu ihan kulmilla:) On kyllä niin ihanaa aluetta se Varsinais-Suomen rannikko, siellä aina mieli lepää.

   Poista
 3. Aijai, on kyllä rauhoittavan näköinen paikka :)

  VastaaPoista
 4. Olipas ihanat mökkikuvat - piti ihan pariin kertaan katsoa ja nautiskella :))

  Seurava kerran, kun liikutte sinne suuntaan, niin suosittelen Toinen Keksi- kahvilaa Salossa. Toinen toimipisteistä on ihan Turun motarin varressa Halikossa (Design Hill).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuuhei kiitos vinkeistä! Ollaan kyllä innokkaita pysähtelemään matkalla, joten täytyykin pistää korvan taakse:)

   Poista

Kiva kun jätit viestin! :)