tiistai 8. heinäkuuta 2014

Olohuoneen kesäilme

Niinhän siinä sitten kävi, kuten maaliskuussa jo tuumailin, että myös Iso Satakieli -verhot löysivät meille tiensä. Vasta keväällä hankin olohuoneen verhoiksi Iso kivet -kangasta, enkä suinkaan ole siihen vielä kyllästynyt, mutta kyllä sitä vain kesällä kaipasi hieman enemmän väriä. Eipä siis tarvinnut hirveän kauaa miettiä, kun törmäsin sopivan kokoiseen Iso satakieli -kangaspalaan kirpputorilla.

Verhot ovat tainneet aina olla hieman sellainen sisustuselementti, että kun ne kerran hankintaan niin ne on ja pysyy. Näin meillä on ainakin ollut kotona aikanaan. Samat verhot koristivat olohuonetta vuodesta toiseen, keittiöön saatettiin ainakin joulun ajaksi vaihtaa toiset verhot. Piti oikein mieheltä tarkistaa, että onko nyt mennyt hulluuden puolelle kun hankkii toiset verhot viiden kuukauden sisään, mutta ei sitten kuulemma kuitenkaan. Kodin suuremmat hankinnat, kuten huonekalut, haluan aina miettiä tarkkaan, ettei tule hätiköityä. Erilaisia tekstiilejä, kuten tyynyliinoja (ja tätä tahtia kohta myös verhoja..) meillä on enemmän kuin tarpeeksi, mutta vaihtelen niitä kuitenkin todella usein, joten kaikki ovat käytössä. Ja toisaalta kun välillä vaihtelee, ei sitä sitten ehdi edes kyllästyä. Olen nyt ostanut kolmet verhot tähän olohuoneen ikkunaan ja ajattelin ehkä ostaa vielä yhdet tummemmat, mutta värikkäät. Sitten olisi aika hyvä combo kasassa.Lähes vuoden verran "väliaikaisena" näkösuojana olohuoneen ikkunassa roikkunut valkoinen verho sai myös siirtyä pois, kun saimme vihdoin pari kuukautta sitten hankittua ikkunaan rullaverhon. Pohdimme pitkään pimentävän sekä tällaisen valoa suodattavan verhon välillä ja lopulta päädyimme valoa suodattavaan Ikean Enje-rullaverhoon. Aiemmin jo ehdin harmitella, kun Ikea oli lopettanut Tupplur-merkkisten pimentävien rullaverhojen valmistamisen, mutta meidän mietinnän aikana ne olivat näköjään tulleet jo takaisin tuotantoon. Rullaverho kiinnitettiin katonrajaan verholevyn taakse, jolloin verhon rulla ei ole näkyvillä keskellä seinää. Ihanaa kun saa vihdoin helposti verhot pois ikkunan edestä ja saa koko huoneen täyteen valoa.

Nyt nauttimaan viimeisestä vapaapäivästä. Tarkoitus olisi ainakin suunnata Kiasmaan. Aurinkoista päivää!


// R

-----

Love the fabric! Love the colour! Our living room got a bit more summery look with this Iso satakieli curtain by Maija Louekari.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tykkään kyllä tuosta kuosista ja värityksestä valtavasti. Maija Louekarin jutut ovat muutenkin yleensä omaan mieleen. Muistelisin, että tästä kuosista en ole vielä sen julkaisuhetkellä oikein syttynyt, mutta nyt oli kyllä nappivalinta:)

   Poista
 2. No on kyllä herkullisen kesäinen kuosi verhossa, nam! Minäkin vähän haaveilin, että oisin jotain värikkäämpää verhoa laittanut ruokailutilaan, mutta tällä hetkellä sinne ei sellainen ees sovi.. ehkäpä sitten ensi kesänä on tilanne toinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää olla haaveita:)
   Nyt kun verho on ikkunassa, olen kyllä niin tyytyväinen. Keväällä pohdin pitkään tämän ja mustavalkoisen verhon välillä ja lopulta en uskaltanut valita "näin värikästä" kangasta. Ja pyh! Huoneen ilme kirkastui kertaheitolla.

   Poista
 3. Tosiaan, on kaunis. Minä törmäsin kuosiin ihka ensimmäisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, miten oletkin välttynyt näkemästä! Itsekin kyllä aina välillä löydän Marimekon vanhemmasta tuotannosta mieleisiä kuoseja, joita ei ole aiemmin huomannut. Tai ehkä onkin, mutta ei vain ole aiemmin olleet niin mieleisiä. Sanna Annukan mustavalkoista Taikamyllyä kaipaisin kyllä uudelleen tuotantoon, vaikka suhteellisen uusi kuosi onkin. En ymmärrä miten se on silloin Kanteleen kutsun lumoissa jäänyt huomiotta:)

   Poista
  2. Kanteleen kutsu on kyllä ihana, piti ihan googlettaa tuo taikamylly, ja ompas upea ilmestys sekin!

   Poista
 4. Kyllä on kaunis!!! Ja minäkin näen tuon ekaa kertaa. Ihanan näköistä muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mm:n mallisto on tietysti niin laaja, että sieltä aina välillä löytyy uusi tuttavuus vanhemmastakin tuotannosta.

   Poista

Kiva kun jätit viestin! :)