keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kylpyhuone kuvina

Juu juu, täällä ollaan. Pari viikkoa on mennyt hyvin tiiviisti sekä työpaikalla että erinäisissä riennoissa, eikä ole ehtinyt pahemmin tietokoneella istua. Kevät juoksee hirveää vauhtia ja pian on kulunut jo vuosi (vuosi!!) siitä kun alettiin kunnolla tohinoida oman yhteisen asunnon perään. Remontti valmistui lopullisesti vihdoin tammikuussa ja ajattelin nyt laittaa hieman kuvia meidän kylppäristä. 

Kylpyhuoneessa remontoitiin kaikki muut pinnat paitsi lattia, koska se olisi vesieristeiden vuoksi ollut turhan kallista. Lisäksi vanha lattia on ihan hyvässä kunnossa, joskin väri tai laatta muutenkaan ei omaa silmää miellytä lainkaan.

Kylpyhuoneen värimaailma on hyvin neutraali, mutta onneksi pyyhkeillä saa tilaan hieman väriä. Kylpyhuone on kooltaa hyvin pieni, vain 150 x 208 cm ja tämä aiheutti oman päänvaivansa remontissa. Alkuun ei ollut tarkoitus lainkaan uusia seiniä, mutta lopulta päätettin laittaa kaikki kerralla kuntoon ja vaihtaa seinälaatta suurempaan sekä laittaa vaaleat saumaukset. Olisimme halunneet suihkukaapin sijaan suihkuseinän, mutta koska kylpyhuoneen putket on tehty pintavetona, ei suihkuseinä oikein ollut vaihtoehto. Toisaalta näin pienessä tilassa kaappi on ehkä lopulta käytännöllisempikin vaihtoehto, kun vesi ei lennä aivan holtittomasti ympäriinsä. Vanha allaskaappi oli kärsinyt kosteudesta ja reunat olivat kupruilleet. Uusi allaskaappi, seinäkaappi ja hana hankittiin Ikeasta. Valopeili on Opalin mallistosta ja suihkukaappi Hafalta. Suihkukaapeissa ei pahemmin valinnanvaraa ollut, koska suurin osa malleista on vähintään 90 x 90 cm, mutta tähän tilaan kaappi sai olla ainoastaan 80 x 80 cm. Seinäkoukut sekä suihkukaapin reunassa roikkuvat pyyhekoukut ovat myös Ikeasta.

Hyvin basic kylppäri siis kaikin puolin, mutta ajaa asiansa hyvin ja saatiin kaikki toiminnot mahtumaan mitä haluttiinkin.


Ja jottei totuus unohtuisi niin vielä muutama kännykkäkuva viime kesältä remontin keskeltä ;)

-----

Our bathroom renovation is finally finished, we renewed everything but the floor because that would have been too expensive.

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva ja kaikki olennainen tuntuu hyvin mahtuvan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan sellainen tilava kotikylpylä ihana, mutta tämä passaa oikein hyvin kahden hengen talouteen(:

   Poista
 2. Tosi kiva muutos, eikä vanha lattia haittaa yhtään. Tuo valopeili on todella kaunis. Itsekin olen sellaisesta haaveillut, mutten vieläkään sitä saanut;) Uusilla pyyhkeillä saa piristettyä arkea kummasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkikäteen ajateltuna olen kyllä tosi iloinen, että mies päätti haluta vaihtaa myös seinälaatat, olisi varmaan jossain vaiheessa alkanut liikaa pistää omaan silmään;) Tuo valopeili on kyllä niin näppärä, meillä on itse asiassa vessassa samanlainen hieman pienemmässä koossa. Valopeileissäkään ei liikaa tuota valinnanvaraa ollut, mutta näihin ollaan oltu todella tyytyväisiä.

   Poista
 3. Kivasti raikastui tila! Pidän kovasti tuosta isosta laatasta ja vaaleasta saumasta. Nuo Ikean allaskaapit ovat kyllä oivia, juuri viime kesänä vaihdoimme omaan vessaamme kaapin ja altaan ja jo niiden vaihtamisella ilme muuttui huomattavasti. Kuinka kauan teillä meni seinälaattojen vaihtamiseen ja vessan remonttiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo laatat taidettiin saunasta ja kylpyhuoneesta hakata pois parissa päivässä, ellei jopa päivässä. Meillä kävi työmies tekemässä laatoituksen, mutta muistelisin että yhdessä päivässä oli laatoitus valmis ja sitten toisena päivänä saumattiin ja laitettiin kalusteet. Tuo on sen verran pieni tila (ja laatat sen verran suuria), että nopeasti tuli valmista:) Ikean allaskalusteissa ja hanoissa ei ole kyllä ollut mitään moittimisen aihetta, hyvin ovat pelittäneet. Meillä on vessan puolella myös saman Ikean sarjan allaskalusteet, tosin puun värisinä.

   Poista

Kiva kun jätit viestin! :)