perjantai 28. maaliskuuta 2014

Isoja kiviä olkkarissa

Vihdoin on uudet verhot ikkunassa! Tai on ne ollut jo useamman viikon, olen vain ollut turhan laiska kuvaamaan. Äidiltä sain synttärilahjaksi Singerin, joten enää ei tarvitse matkustaa kavereiden nurkkiin ompelemaan.

Verhoiksi valitsin lopulta Marimekon Isot kivet -kangasta, vaikka alkuun mietin jotain hieman värikkäämpää. Tämä kuosi on niin simppeli ja ajaton ja olen sitä ihaillut jo useamman vuoden ajan, joten en usko siihen kyllästyväni. Sen verran muutoksenhaluinen olen kuitenkin, että luulen että jossain vaiheessa hankin vielä Marimekon Iso satakieli -kangasta värikkäämmäksi verhovaihtoehdoksi.

Meillä on viime kesästä asti ollut ikkunan edessä näkösuojana tuollainen valkoinen pellavaverho. Verho on kuitenkin liian lyhyt ja toisekseen meidän verhokiskot eivät ole mitenkään parhaat mahdolliset (verhosta vetämällä ei saa verhoa liikkeelle vaan täytyy aina kiivetä jakkaralle ja vetää suoraan verhonipsuista), joten verhon siirtäminen on hyvin epäkätevää. Ollaan mietitty tuohon pimentävää rullaverhoa, mutta niitä ei vain löydy tarpeeksi pitkinä. Rullaverho pitäisi kiinnittää tuonne verholaudan taakse, ettei se jäpittäisi tuossa keskellä seinää ikkunan yläpuolella ja tällöin sen tulisi olla 195 cm pitkä, pisimmät kaupoista löytyvät mallit ovat 170 cm. Ikean Tupplur-verhoissa olisi ollut oikeaa pituutta, mutta niidenkin valmistus on ilmeisesti lopetettu. Ei siis ilmeisesti auta kuin teettää sopivan pituinen verho.

-----

Finally I took the winter courtain off and sewed this new curtain for living room. The fabric is Isot kivet by Marimekko. I got my own sewing machine for my birthday last month.

18 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, tuo kangas on ihana! Itekkin oon ajatellu tuosta samasta kankaasta verhoa olkkariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, on aika varma valinta tilaan kuin tilaan:)

   Poista
 2. Onpa teillä kaunis olkkari, johon nuo verhot sopivat kuin nenä päähän. Oletko muuten itse neulonut tuo aalto-torkkupeiton? Minä sain tehtyä meille yhden, mutta peitto on vähän liian paksu minun makuuni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Peitto on äitini neuloma, itsellä ei taitaisi kärsivällisyys riittää:) Peitto on tosiaan aika raskas ja paksu (tosin nyt kuumeisena on hyvä, että peitto on myös ihanan lämmin:)), eikä se yleensä kesäaikaan olekaan käytössä. Ohjeen mukaan se neulottiin kaksinkertaisesta Isoveli-langasta, Seitsemän veljestä -langasta olisi varmasti myös saanut ihan tarpeeksi paksun ja värivaihtoehtojakin olisi ollut huomattavasti paremmin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No sitä se kyllä on! Väriä kyllä kaipaan, mutta täytyy tuoda sitä sitten muilla tekstiileillä.

   Poista
 4. Heippa! Hyvältä näyttää sekä verho että olohuone :) Löysin tänne kun olit kommentoinut Musta ovi -raksablogia :)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköiset ja koko huone myös! Pitääkin tulla kurkkaamaan blogia illalla uudelleen!

  VastaaPoista
 6. Ihanat Kivet! Mulla kans ostoslistalla samonen kangas ruokailuhuoneeseen, jossa nyt on Kuusikossa -kuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama maku siis kun meillä juuri kivet korvasi ikkunassa joulun / talven ajan olleen Kuusikossa-kankaan;)

   Poista

Kiva kun jätit viestin! :)