tiistai 7. tammikuuta 2014

LuxHelsinki
 

Sunnuntai-iltana käytiin kiertämässä LuxHelsinki-kaupunkitapahtuman reitti Oopperalta Senaatintorille. Töölönlahdenranta kuhisi ihmisiä, jotka olivat tulleet ihailemaan valotaideteoksia. Viime vuonna samaisen tapahtuman teoksia sai ihailla hyvinkin kirpsakassa pakkasessa, tänä vuonna ei pakkasta ja palelemista tarvinnut pelätä. Hakasalmen huvilalla oli meneillään 50-luvun Helsinkiä esittelevä Rasvaletti-näyttely, joka varmasti varsinkin 50-luvun eläneille oli upean nostalginen. Mekin kiersimme näyttelyn suurella mielenkiinnolla, joskin jälleen sai kauhistella vanhoja valokuvia katsellessa, kuinka upeita rakennuksia Helsingistäkin on vuosien aikan tuhottu. Näyttely on ilmainen ja kannattaa ehdottomasti käydä kiertämässä, on sen verran viihdyttävä ja informatiivinen paketti!

Kaapelitehtaalla olisi ollut esillä yksi tapahtuman teoksista, mutta sinne asti emme ehtineet, kun piti kiirehtiä kotiin hurraamaan pikkuleijonat mm-voittoon. Suosikkiteos taisi tänä vuonna olla Uuden ylioppilastalon seinään heijastettu Urban flipper. Vasta jälkikäteen meille selvisi, että katsojat olisivat itse pystyneet pelaamaan talon seinään heijastettua peliä, mutta hauskan innovatiivinen se oli jo ennen tuota tietoa. Tuomiokirkon teokset ovat joka vuosi todella mahtipontisen näköisiä, onhan rakennuskin itsessään jo upea. Tänä vuonna itse teos oli tosin huomattavasti simppelimpi ja jopa tylsempi kuin viime vuonna, mutta hienoa seurattavaa joka tapauksessa.

-----

Photos from the urban event Lux Helsinki this Sunday. The event, again, offered magnificient light installations created by Finnish and international artists.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit viestin! :)