torstai 19. syyskuuta 2013

Aamujen pelastaja - Wilfa Svart PresisjonKesällä vihdoin satsasin kunnon kahvinkeittimeen. Aluksi olin ostamassa Moccamasteria, mutta ystäväni teki itse keitintä ostaessaan kattavan vertailun eri keittimien välillä ja päätyi Wilfa Svart Presisjon -keittimeen. Pääsin testailemaan keitintä kuukauden ajan ja päätin hankkia meille samanlaisen - enkä ole katunut.

Keittimen vesisäiliö on irrotettavissa ja siten myös sen täyttö ja puhtaanapito on helppoa. Vesisäiliöön on merkattu veden ja kahvin optimaalinen suhde, esimerkiksi neljäsosa litraa vettä kohden suositellaan 17 g kahvia. Kahvin voi toki mitata suurinpiirtein kahvimitan avulla (mittaan on merkattu gramma-asteikko), mutta itse olen tottunut käyttämään keittiövaakaa. Maatuskamitta toimii hyvänä apuna. Suodattimesta tulee muistaa siirtää kahvin valumisnopeutta säätelevää kytkintä parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi. Tippalukon saa päälle kääntämällä kytkin äärioikealle.

Olen nyt käyttänyt keitintä reilun kuukauden ajan ja ollut keittimeen todella tyytyväinen. Keitin on tyylikkään näköinen ja ajaa asiansa erinomaisesti. Kahvista tulee maukasta, sopivan kuumaa ja se valmistuu nopeaan. Kahvinkeitintä ostaessa kaupan päälle sain myös Wilfan kahvimyllyn, mutta siihen en ole vielä ehtinyt tutustua. Kävin hakemassa lähikaupasta jo kahvipapuja, joiden kanssa ajattelin aloittaa testailun. Kahvia olen juonut aivan pienestä asti, välillä enemmän välillä vähemmän, mutta uuden keittimen hankinnan jälkeen olen kyllä suorastaan koukussa. Liekö sitten hyvä vai huono asia, mutta ainakin aamut lähtevät helpommin käyntiin.

-----

My new coffee maker, Wilfa Svart Presisjon, is stylish and yet functional. It's a great help for those early mornings that just don't seem to start off. We also have a Wilfa coffee grinder waiting to get tested.

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Oletko ollut tyytyväinen keittimeen? Arvon juuri Moccamasterin ja Wilfan keittimen välillä. Kuulisin mielelläni mielipiteesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Olen kyllä edelleen todella tyytyväinen keittimeen, en ole katunut. Kahvista tulee tasalaatuisen hyvää ja vesisäiliön puhdistus on helppoa, koska sen saa kokonaan irti. Muut aina ihmettelevät keittimen äänekkyyttä sen käynnistyessä, mutta itse en sitä edes enää huomaa. Moccamaster on varmasti myös hyvä valinta, mutta itse halusin lopulta jotain hieman erilaista:) Olen myös turhan monta kertaa todistanut Moccamasterin tippalukon hajoamista, joten se oli itselle yksi syy mikä puhui Wilfan kahvinkeittimen puolesta. Toivottavasti mieleinen keitin löytyy!

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Pidän myös Wilfan keittimen erilaisesta muotoilusta. Näyttää muuten erittäin hyvältä keittiössäsi! Moccamasteria olen vältellyt tähän saakka juuri sen ulkonäön vuoksi. Wilfassa taas arveluttaa kestävyys. Reklamaatiokokemuksia näytti olevan jonkin verran. Toisaalta täydellistä laitetta tuskin löytyy; vikoja tai puutteita taitaa olla kaikissa jotain. Siihen on näköjään tottuminen nykypäivänä. Täytyy lähteä ostoksille ja katsoa, kumpi laitteista tarttuu mukaani! Mukavia kahvitteluhetkiä sinulle!

   Poista

Kiva kun jätit viestin! :)