sunnuntai 25. toukokuuta 2014

// Rooma


Kyllä nyt on vauhdilla saapunut kesä vienyt mukanaan, eikä ole tullut pahemmin koneella istuttua. Parveketta olen yrittänyt saada kesäkuntoon ja tänään käynnistettiin kaverin kanssa jälleen melontakausi. Oltiin oikein piknik-retkellä hieman pidemmän kaavan mukaan.

Äiti täyttää kesällä 60 ja veljen kanssa ostettiin syntymäpäivälahjaksi matka Roomaan. Aikataulullisista syistä matkalle lähdettiin jo ennakkoon, heti vapun jälkeen. Oltiin reissussa oikein koko perheen kesken: äiti, isäpuoli, veli, veljen tyttöystävä sekä minä ja M. Rooma valikoitui kohteeksi ehkä osalta äidin hienovaraisesta kaksi vuotta kestäneestä ehdottelusta johtuen ja toisaalta siksi, että hyvin epätodennäköisesti tulisi sinne itse lomalle suunnattua. Olen ehdottomasti enemmän kaupunki- kuin rantalomaihminen, mutta Rooma on jotenkin vaikuttanut liian yltiöromanttiskliseiseltä omaan makuun, itseäni houkuttelee ennemmin Berliinin ja New Yorkin kaltaiset kaupungit. Olin Roomassa ollut aiemmin yhden yön, mutta silloin ei tullut kiertoajelua lukuun ottamatta paljon nähtyä.

Kolmen yön jälkeen oltiin kuitenkin koko porukka täysin myytyjä. Ilmat suosi paremmin kuin ennustukset lupasivat, ruoka oli herkullista, viini edullista ja kolme makuuhuonetta sekä olohuoneen käsittänyt huoneistomme osoittautui nappivalinnaksi. Viimeisenä päivänä löydettiin vielä vanhasta kaupungista aivan ihana ravintola hiljaiselta sivukujalta, missä syötiin reissun parhaat ruuat. Kyllä oli olo sen jälkeen onnellinen. Neljässä päivässä tuli käveltyä ja nähtyä ja nautittua niin paljon että muisteltavaa riittää vielä pitkään. Nähtävääkin vielä jäi, joten kenties Roomaan tulee kuitenkin takaisin palattua, kyllähän se kolikkokin sinne Trevin suihkulähteeseen lensi...

Kouluaikana suoritin kuukauden harjoittelun Italiassa Toscanassa ja vaikka kieli on muuten täysin muistista kaikonnut, niin kyllä toki gelaton osasi edelleen italiaksi tilata. Se on sitä käytännön kieltä parhaimmillaan;)

-----

We had a wonderful family holiday in Rome in the beginning of May. Our mum is turning 60 this summer and the trip was to celebrate her becoming birthday.

8 kommenttia:

 1. Hei! Minua kiinnostaisi tietää mitä kautta vuokrasitte huoneiston? Minulla on haaveissa juhlia seuraavia tasavuosia siskojeni kanssa ehkäpä Roomassa ja jonkinlainen huoneisto olisi aika kätevä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsiskelin huoneistoja sekä tripadvisorista että ihan googlettaen. Erilaisia vuokraussivustoja löytyy aika runsaasti kun laittaa hakusanoiksi vain apartments in rome tjs. Muistaakseni tämä kyseinen huoneisto (mok'house: http://www.mokhouse.com/guesthouse.php) löytyi lopulta juuri tripadvisorin kautta, kun muutama muu haluamamme paikka oli jo ehditty varata. Kannattaa kyllä olla hyvissä ajoin liikkellä varsinkin mikäli aikoo sesongin aikana matkustaa, yllättävän aikaisessa vaiheessa alkaa paikat täyttyä:)

   Poista
 2. Kiitos, tuota mokhousea en ole vielä katsonutkaan. Mulla on vielä runsaasti aikaa ennen kun syntymäpäivä koittaa, mutta mä tykkään fiilistellä ja vähän suunnitellakin matkaa etukäteen. Pitäisi miettiä myös että miltä alueelta asunnon vuokraisi. Syksyllä on reissu tiedossa Berliiniin ja sieltäkin pitäisi asunto vuokrata, siinä voi jo kohta tulla kiire ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliinissä en ole koskaan asunnossa majaillut, mutta muutaman kerran hotelleissa ja hostelleissa kylläkin. Viimeksi majoitusta etsiessä yllätyin kuinka edullinen hintataso majoituksissa oli, ero hostellista joihinkin keskustan kolmen-neljän tähden hotelleihin ei ollut juuri mitään. Tosin tähtiluokitukset eivät aina välttämättä kerro ihan koko kuvaa..
   Tuo mok'house oli mielestäni kivalla paikkaa. Ihan vieressä oli bulevardia, kahviloita ja paljon hyviä ravintoloita. Sekä colosseumille että terminin asemalle käveli kymmenessä minuutissa. Trasteveressa piipahdimme vain nopeaan, mutta sieltä löytyisi varmasti ihania majapaikkoja poissa suurimmasta hälinästä, mikäli ei halua majapaikkaa aivan suosituimpien turistikohteiden kupeesta.

   Poista
 3. Näyttipä ihanalta. Sinnekin siis kannattaa kaupunkilomalaisen suunnata. Ehkei heinä-elokuussa, mutta muuten. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo heinä-elokuussa voi kuumuus ja turistimäärät hieman käydä ahdistamaan, mutta näin muuten voin kyllä hyvinkin suositella lomakohteeksi:)

   Poista
 4. mukava, että jätit jäljen käynnistäsi niin löysin tänne lukijaksi :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätit viestin! :)