tiistai 12. elokuuta 2014

Nyt kolisee


Tänä vuonna vihdoista viimein pääsin ensimmäistä kertaa Flow-festivaaleille. Monena vuonna on ollut tarkoitus mennä, mutta aina on ilmentynyt jotain esteitä. Tänäkin vuonna lähdin festivaaleille lauantaina suoraan 10 tuntisen työpäivän päälle, mutta hyvin jaksoi vanhakin tanssia. Kameraa ei mukana ollut, kuten ei ole ollut oikeastaan missään koko kesänä, mutta joitain kuvia tallentui kuitenkin puhelimella. Harmi vain että hämärän aikaan otetut kuvat ovat myös sen mukaisia.
Flown tunnelmaa on ylistetty paljon ja täytyy sanoa, että perus kesäfestareihin verrattuna täällä oli aivan erilainen fiilis. Johtuuko se sitten miljööstä vanhojen tehdasrakennusten kupeessa, loppukesän pimenevistä illoista, urbaanista sijainnista vai kaikista näistä yhdessä, mutta tapahtumasta on joka tapauksessa onnistuttu luomaan oikein toimiva kulttuuritapahtuma. Tapahtuma on saanut osakseen kritisointia siitä, että se on muuttumassa vuosi vuodelta enemmän valtavirtaa kosiskelevaksi, mutta ensikertalaista tuo ei ainakaan haitannut. Tapahtuman järjestelyt olivat mielestäni oikein toimivat: loistavia ruokapaikkoja, vessoja ja vesipisteitä riittävästi, harkittuja yksityiskohtia ja tarpeeksi suuri alue tapahtumalle. Täytyy vain toivoa, että tapahtuma saa pitää sijaintinsa myös jatkossa, vaikka Suvilahtea rakennetaankin tällä hetkellä voimakkaasti. Olisi sääli mikäli näin upea kaupunkifestivaali jouduttaisiin siirtämään pois.
Marimekko oli vahvasti esillä ympäri aluetta. Päälavan tuntumassa oli esillä Sanna Annukan suunnitelemia syksyn uutuskuoseja: Kukkuluuruu, Toteemi ja Saivu. Saivusta olen meille harkinnut verhoja.. RBMA backyardilla oli upea Harri Koskisen suunnitelema lamppukokonaisuus, joissa oli hyödynntetty Marimekon Frekvenssi-printtiä. Isot kivet -kuosi puolestaan koristi Balloon 360° -lavaa.


Röyksoppin ja Robynin keikka olisi varmasti täyttänyt myös päälavan. Nyt oli turha edes havitella pääsyä lähelle lavaa ja teltassa oli aivan tuskaisen kuuma.  Parhaiten keikoista taisi jäädä mieleen Nyt kolisee ja suomalaisten räppärien tekemät uudelleentulkinnat J. Karjalaisen kappaleista. Kesä+aurinko ja mahtava fiilis!


  

Kiitos Flow, toivottavasti tavataan taas ensi vuonna!


// R

-----

I finally managed to get to the Flow festival in Helsinki for the first time. It's not just about the music but it's also a well-detailed and beautifully executed cultural event. Next year again for sure.

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!!! Pääsi vähän itsekin festaritunnelmiin. Jospa joskus pääsisin vaikka paikan päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Ei ole mikään nuorison bilefestari, vaan kaikenikäiset osallistuvat sulassa sovussa. Jotenkin todella symppis tapahtuma.

   Poista
 2. Flow on edelleen mulla siellä tulevaisuuslistalla. Kiva kuulla kokemuksia sieltä, vahvistaa muutenkin kuulemaani, eli tyylikäs tapahtuma, jossa hommat toimivat. Ehkä jo ensi kesänä minäkin :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätit viestin! :)