sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lisää löylyä!


Sauna saatiin pitkän odotuksen jälkeen muutama viikko sitten ja tyytyväisiä ollaan oltu. Sauna on suhteellisen pieni, ainoastaan 157cm x 130cm, mutta kahden hengen taloudessa tuo on juuri passeli ja lämpenee ihanan nopeasti. M halusi saunaan kulmalauteen ja vaikka hieman alkuun mietitytti, kuinka sellainen saadaan mahtumaan, oli lopputulos todella onnistunut. Näppärä remppamies nikkaroi lauteet ja jakkaran itse. Kulmalauteen ansiosta saunaan mahtuu tarpeen tullen saunomaan enemmän väkeä (testattiin, viisi mahtuu saunomaan mainiosti!) ja kaksin saunoessa molemmat mahuvat rentoutumaan jalat suorina. Ylälauteen alle sijoitettiin Bauhausista hankittu valaisin. Harmaan saunanoven läpi tulee kylpyhuoneesta myös hyvin valoa, joten tummista seinistä huolimatta sauna ei ole lainkaan synkkä.

Puunsuoja tummensi laudetta aika reilusti, mutta pidän kyllä tästä tummemmastakin sävystä kovasti. Toisesta kuvasta näkee eron käsiteltyjen lauteiden ja käsittelemättömän rungon välillä. Lattia säästettiin kustannus- ja hermoromahdussyistä (remontissa uusittiin kaikki muut pinnat makuuhuoneen ja kylppärin lattiaa lukuun ottamatta), vaikka juurikin tuo kylppärin lattia otti itsellä eniten silmään heti alusta asti. Lähinnä värinsä vuoksi. Vanha kiuas sai muuttaa pois, mutta kiuaskivet olivat sen verran hyvässä kunnossa, että ne otettiin talteen. Nyt ne pääsivät pesun jälkeen jälleen lämpöä jakamaan. Myös hassu naaman mallinen.

-----

Our sauna's finally complete and we're really happy with the result. It turned out to be surprisingly spacious concidering its size.

2 kommenttia:

  1. Kaunis sauna:)!!! Ja onpa ihana myös tuo saunamittari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itse myös kovasti! Vaaleat saunat ovat myös monesti kauniita, mutta jotenkin hämyisän saunan tunnelmassa rentoudun paremmin:)

      Poista

Kiva kun jätit viestin! :)