torstai 26. joulukuuta 2013

Joulu kotona
Tänä vuonna joulu oli erilainen. Ensimmäistä kertaa se vietettiin omassa kodissa. Ensimmäistä kertaa ei kävellyt suoraan äidin tai isän patojen ääreen, vaan valmistelut tehtiin itse. Ensimmäistä kertaa ei itse ollut vieraana.

Isä toi mukanaan kuusen. Tuollaisen söpön pienen. Kuusenkynttilöitä yritettiin etsiä vielä aattoaamuna, mutta kaikkialla hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Tähden ja kaksi lumihiutaletta askartelin pikapikaa aattoaamuna vieraita odotellessa. Äidin kätköistä saatiin lainaan Marimekon Rötti-pöytäliina. Mummu lähetti perinteisiä ässäkeksejä. Viinilaseja haettiin lainaan ystävältä, kun omat eivät riittäneet. Ja niin meille syntyi joulu.

Elina Karjalaisen Tonttutyttö Tarleena -kirjan on pukki tuonut tasan kymmenen vuotta sitten. Se on siitä asti luettu joka joulu.

-----

First christmas at our own home with lovely visitors and way too much chocolate.

4 kommenttia:

 1. Tuo kattauksessa oleva aterimien pieni "lahjapussi" on suloinen kuin mikä! Kaunista! Kuulostaa mukavalle joululle, ihanaa kun saa luoda perinteitä myös itse ja olla osana synnyttämässä jotakin uutta - joulua omaan kotiin :) Iloista loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja pussi on niin helppo tehdä vähän serverttiä taittelemalla. Nauhan värin voi sitten aina valita juhlan teeman mukaiseksi:)

   Poista
 2. Oi, teidän joulu näyttää ja kuulostaa kauniilta! Ihana tuo tonttulakkinen apina♥ Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän apinallekin piti saada viritettyä vähän joulutunnelmaa:)

   Poista

Kiva kun jätit viestin! :)