torstai 24. tammikuuta 2013

Popsi popsi porkkanaa



Porkkana ei ehkä ole terveellisimmillään tässä muodossa, mutta ainakin se on erittäin makoisassa. Tein porkkanakakkua tällä reseptillä ensimmäistä kertaa viime syksynä ja sen jälkeen sitä on saanut tehdä monta kertaa uudestaan, koska sen suosio on aivan valtaisa. Ja täytyy myöntää, että tällä ohjella tulee kyllä erittäin herkullista kakkua. Plussaa myös siitä, että vatkainta ei tarvita, sillä aineet ainostaan sekoitetaan keskenään. Reseptin olen alunperin löytänyt täältä.

Porkkanakakun ohje:
(ohjeella tulee uunipellillinen)

9 dl porkkanaraastetta
3 dl rypsiöljyä
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
1 tl suolaa
reilusti kanelia

Kuorrutus:
400 g tuorejuustoa
muutama dl tomusokeria 
(kokeilemalla selviää, huomaat kun kuorrute on tarpeeksi jämäkkää)
ripaus vaniljasokeria
tilkka sitruunamehua

Paista 175 °C noin 50 minuuttia

Raasta porkkanat. Vatkaa rikki munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy sekä porkkanaraaste. Lisää taikinaan  keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä haarukalla tai tikulla kakun keskeltä.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista, jotta kuorrute ei valu. Lisää huonelämpöisen tuorejuuston joukkoon tomusokeria siivilän läpi pieniä määriä kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon myös ripaus vaniljasokeria sekä sitruunamehua makusi mukaan. Levitä valmis kuorrute kakulle ja leikkaa kakkulevy leivoksiksi.
Kakkuvuokaan tehdessä puolita ainesmäärät ja voitele sekä korppujauhota vuoka. Reseptillä tulee myös ihania muffinsseja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit viestin! :)