torstai 20. kesäkuuta 2013

Lattian valinta

  
Kuvassa vasemmalla Paradorin ja oikealla Laura Ashleyn laminaatti.
Päätimme heti alkuun, että laitamme uuteen asuntoon laminaattilattian. Asunnossa on tällä hetkellä alkuperäinen parketti -80-luvulta ja se olisi joka tapauksessa vaatinut täyden kunnostuksen, joten päätimme laittaa laminaatin ja jättää parketin laminaatin alle. Toinen materiaalivalintaan vaikuttava tekijä on koiran hankinta parin vuoden sisällä. Laminaatin pinta kestää koiran kynsiä paremmin kun pehmeämpi parketti.

Halusimme vaalean, mutta kuitenkin lämpimänsävyisen lattian. Ihailen jatkuvasti valkoista lattiaa muiden kodeissa, mutta koiran karvojen ja omien pitkien hiusten kanssa sitä saisi jatkuvasti olla siivoamassa.
Tilasimme Erikoisparketista näytepalat Paradorin kalkitusta tammilaminaatista sekä Laura Ashleyn tammi burgundy laminaatista. Olimme heti todella tyytyväisiä värisävyyn, vierekkäin vertaillessa näiden kahden laminaatin välillä ei juurikaan myöskään ollut värieroa. Laura Ashley -laminaatissa ihastutti viisteet, mitkä luovat kauniin lankkulattiamaisen ilmeen, mutta lopulta päädyimme edullisemman hinnan vuoksi Paradorin kalkittuun tammilaminaattiin. Tässä kodissa ei ole kuitenkaan tarkoitus loppuelämää viettää, joten ehkä sitten seuraavan muuton jälkeen panostamme hieman enemmän.

-----

Deciding on the floor material for our apartment. We ended up with Parador light oak laminate.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit viestin! :)