sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kukakukamuumuka







En voi sanoa olevani suuri Cheek-fani. Oikeastaan en fani laisinkaan. Mutta se täytyy myöntää, että kaveri osaa kyllä työnsä. Aivan upea show! Tuntia ennen esityksen loppua alkanut vesisade tosin hieman laski fiilistä, mutta onneksi kumppareiden ansiosta varpaat pysyi lämpöisinä. Muuten olikin hieman uitettu koira -olo, kun ei tullut sadetakkia mukaan. Syksyn ostoslistalle heti kärkipäähän lensikin samantein kunnon sadetakki. Jos saisi sellaisen vaikka mukaansa jo alkuviikon Tukholman matkalle.

Näissä syysilmoissa voikin sitten aloittaa ensi viikon loman. Saapi ainakin hyvällä omalla tunnolla kömpiä sohvalle viltin alle ja katsella sarjoja ja leffoja.

Hyvää alkavaa viikkoa, sateesta huolimatta!


//R

-----

A few photos from the Cheek concert at the Helsinki Olympic stadium yesterday.

Syksyn tapahtumia


Perjantai-iltana vierailtiin Teurastamolla Night Marketilla. Torstaina Helsingissä olisi ollut monenlaista ohjelmaa Taiteiden yössä, mutta satuimme juuri silloin olemaan Lahdessa. Onneksi Teurastamolla tapahtuma jatkui myös perjantain puolelle, niin pääsimme maistelemaan purilaisia ja ihmettelemään tapahtuman tunnelmaa.

Yksi syksyn varma merkki on kyllä Helsinki Design Weekin lähestyminen. Design market järjestetään syyskuun ensimmäinen viikonloppu ja sinne on kyllä ehdottomasti päästävä. Syyskuun toiselle viikonlopulle osuvat niin Habitare kuin myös Bloggarikirppis lauantaina 13. päivä. Sunnuntaina 14.9. puolestaan järjestetään ensimmäistä kertaa MyIittala Vintage -tapahtuma Suvilahden Kattilahallissa, missä on myynnissä vanhoja Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin tuotteita.


//R

-----

The fall is always full of events. This friday we went to the Night Market at the "meat packing district" Teurastamo in Helsinki.

tiistai 12. elokuuta 2014

Nyt kolisee


Tänä vuonna vihdoista viimein pääsin ensimmäistä kertaa Flow-festivaaleille. Monena vuonna on ollut tarkoitus mennä, mutta aina on ilmentynyt jotain esteitä. Tänäkin vuonna lähdin festivaaleille lauantaina suoraan 10 tuntisen työpäivän päälle, mutta hyvin jaksoi vanhakin tanssia. Kameraa ei mukana ollut, kuten ei ole ollut oikeastaan missään koko kesänä, mutta joitain kuvia tallentui kuitenkin puhelimella. Harmi vain että hämärän aikaan otetut kuvat ovat myös sen mukaisia.




Flown tunnelmaa on ylistetty paljon ja täytyy sanoa, että perus kesäfestareihin verrattuna täällä oli aivan erilainen fiilis. Johtuuko se sitten miljööstä vanhojen tehdasrakennusten kupeessa, loppukesän pimenevistä illoista, urbaanista sijainnista vai kaikista näistä yhdessä, mutta tapahtumasta on joka tapauksessa onnistuttu luomaan oikein toimiva kulttuuritapahtuma. Tapahtuma on saanut osakseen kritisointia siitä, että se on muuttumassa vuosi vuodelta enemmän valtavirtaa kosiskelevaksi, mutta ensikertalaista tuo ei ainakaan haitannut. Tapahtuman järjestelyt olivat mielestäni oikein toimivat: loistavia ruokapaikkoja, vessoja ja vesipisteitä riittävästi, harkittuja yksityiskohtia ja tarpeeksi suuri alue tapahtumalle. Täytyy vain toivoa, että tapahtuma saa pitää sijaintinsa myös jatkossa, vaikka Suvilahtea rakennetaankin tällä hetkellä voimakkaasti. Olisi sääli mikäli näin upea kaupunkifestivaali jouduttaisiin siirtämään pois.




Marimekko oli vahvasti esillä ympäri aluetta. Päälavan tuntumassa oli esillä Sanna Annukan suunnitelemia syksyn uutuskuoseja: Kukkuluuruu, Toteemi ja Saivu. Saivusta olen meille harkinnut verhoja.. RBMA backyardilla oli upea Harri Koskisen suunnitelema lamppukokonaisuus, joissa oli hyödynntetty Marimekon Frekvenssi-printtiä. Isot kivet -kuosi puolestaan koristi Balloon 360° -lavaa.






Röyksoppin ja Robynin keikka olisi varmasti täyttänyt myös päälavan. Nyt oli turha edes havitella pääsyä lähelle lavaa ja teltassa oli aivan tuskaisen kuuma.  Parhaiten keikoista taisi jäädä mieleen Nyt kolisee ja suomalaisten räppärien tekemät uudelleentulkinnat J. Karjalaisen kappaleista. Kesä+aurinko ja mahtava fiilis!


  

Kiitos Flow, toivottavasti tavataan taas ensi vuonna!


// R

-----

I finally managed to get to the Flow festival in Helsinki for the first time. It's not just about the music but it's also a well-detailed and beautifully executed cultural event. Next year again for sure.

maanantai 11. elokuuta 2014

Lämmintä syksyyn



Syksy sieltä vaan taas lähenee! Ensimmäisestä Flowsta selvitty viikonloppuna, aivan mahtava tapahtuma kyllä, ei ole turhaan kehuttu. Siitä lisää myöhemmin.

Vielä on onneksi lämpimiä päiviä tiedossa ja kesälomaakin jäljellä elokuun lopulle, mutta piti silti tulla jakamaan nämä kuvat. Saana ja Olli on jatkanut yhtistyötään Novitan kanssa ja tällä kertaa on syntynyt kaksi pipomallia: puupää ja lumipallo. Hyvin basic malleja, mutta ne ovat usein niitä parhaita. Mietin mitä saisi aikaan, jos pipossa hyödyntäisi kuviota, jonka Saana ja Olli suunnitteli Novitalle tyyny- ja peittomalleihin. Pipojen ohjeet uusimmassa Novita-lehdessä.


Kuvat: Saana ja Olli


//R

-----

Beanie designs by Saana ja Olli for Novita.