tiistai 10. kesäkuuta 2014

Vaniljainen raparperimehu





Viikko sitten työkaveri kiikutti töihin kassillisen raparperejä omalta pihalta, kun heillä ei kuulemma ole niillä käyttöä. Osahan lähti siitä tottakai mukaan ja kotona laitoin heti joka kesäisen raparperimehun tulille. Illalla tuli vielä vieraita, niin käytin samalla viimeiset viimevuotiset mansikat pakkasesta ja heitin yhdessä loppujen raparperien kanssa piirakkaan.

Raparperimehun ohjeen olen aikoinaan ottanut Maku-lehdestä ja se on siitä asti ollut joka kesäinen perinne. Pidän raparperin kirpeydstä enkä halua mehusta kovin makeaa, joten olen laittanut mehuun noin 100-150 g vähemmän sokeria kuin ohjeessa. Tiivisteen laimennan yleensä hiilihapollisella vedellä, jolloin mehusta tulee ihanan poreilevaa. Raparperilimsaa.


 ***

Raparperi-vaniljamehu (noin 1 l mehutiivistettä)

1 1/2 kg raparperia
6 dl vettä
1 vaniljatanko
500 g sokeria

Huuhtele ja paloittele raparperit. Kiehauta vesi. Lisää raparperit ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet.

Siivilöi mehu ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna mehu ja liouta joukkoon sokeri. Anna mehun kiehahtaa ja kuori tämän jälkeen pinnalle muodostunut vaahto pois.

Pullota mehu puhtaisiin pulloihin ja annan jäähtyä huoneen lämmössä. Säilytä mehu kylmässä.

***


Helppoa ja hyvää. Kesä pullossa.

Nyt pitäisi käydä ryöväämässä äidin kasvimaalta lisää raparperia, että saa tehtyä vielä toisen satsin. Kaupan hyllyt ammottivat ainakin tyhjyyttään raparperien kohdalla. 


-----

My collegue brought me some rhubarb and I turned them into rhubarb-vanilla juice. I just love the sour taste of this juice and vanilla gives it a nice little twist.

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Diy jakkarat parvekkeelle





Viime kuun puolella vilauttelin jo hieman kuvia pienestä parvekejakkaraprojektista. Tuolit ovat nyt päässeet käyttöön parvekkeella ja olen ollut tyytyväinen lopputulokseen. Hieman viimeistelyä istuinosat kyllä vielä vaativat, sillä kangas repsottaa edelleen paikoittain.

Maalasin kaksi Ikean Frosta-jakkaraa keltaisella Tikkurilan Miranol-maalilla. Istuinosiin kiinnitin palat vaahtomuovia ja vaahtomuovin päälle laitoin vielä vanua. Sen jälkeen pingotin kankaan jakkaran ympäri ja kiinnitin pohjasta niiteillä. Helppoa, edullista ja suhteellisen nopeaa. Hankalinta projektissa taisi olla vaahtomuovin metsästys, mutta sitäkin löytyi lopulta Etolasta, missä se leikattiin jo valmiiksi sopivankokoisiksi paloiksi.

Alunperin parvekkeelle oli tarkoitus asentaa Modesta-riipputuoli, mutta parvekkeen katto taitaa olla siihen hieman liian ohut, eikä katon tukiraudoituksistakaan ole tietoa. Päätettiin siis säästää keinu seuraavaan asuntoon, pääsee itse vähemmällä päänvaivalla eikä yläkerran naapurinkaan tarvitse ihmetellä lattiaan ilmestynyttä reikää;)

-----

I already told about my little diy stool project last month and here's the result. I painted the stool legs with yeallow paint, added some cushioning and finally stretched fabric cover over the seats. They turned out to be quite nice, i love to have colour on the balcony. Stools are from Ikea.

torstai 5. kesäkuuta 2014

Juhla Mokka kahvirasia 2014


Loppuviikosta yritin tuloksetta etsiä kuvaa Juhla Mokan kesän tulevasta kahvipurkista. Tänään sitten törmäsin uutuuskuviin useassakin eri paikassa.

Ja upeahan tuo on! Viime kesän purkki jäi lopulta hankkimatta, mutta tämä Janine Rewellin kuvittama purkki löytää meille tiensä ehdottomasti. Taitavaa graafisen pelkistettyä suunnittelua ja tuo kansallisromanttinen tyyli puhuttelee minua samoin kuin Saana ja Ollin sekä Sanna Annukan tuotteissa. Purkki olisi varmasti myös oiva Suomi-tuliainen ulkomaille.   

 




Kuvat valmistajan

-----

This year's Paulig's coffee tin is so beautiful! It's my favourite one alongside with Sanna Annukka's design from the year 2009. Design by Janine Rewell.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Aamukahvi parvekkeella


Tämän kesän ensimmäinen aamukahvi parvekkeella nautittu. Saisi jatkua aurinkoiset ilmat, niin voisi useamminkin tätä harrastaa. Parveke alkaa kohta olla valmis, muutavia kasvilisäyksiä varmaan vielä tulee ja ehkä jotain seinälle. Lähes kaikki ylimääräinen on parvekkeelta jo saatu pois, mutta tässäkin kuvassa pilkistää pyörän tankoa, kun pyörä edelleen odottelee parvekkeella muutamaa lisäosaa, kunnes sen voi valjastaa kesälaitumille.

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

-----

Our balcony is starting to look like one and I just had the fist morning coffee there this morning. I still have my bike on the balcony waiting for some screws before I can start the biking season.