perjantai 28. helmikuuta 2014

Puuroa, kiitos




Kyllä nyt on varmasti äiti ylpeä. Lähes kolmekymmentä vuotta siinä meni, mutta vihdoin alkaa puuro maistua, ja vielä vapaaehtoisesti. Voisin sanoa, että olen jäänyt oikein koukkuun, viikon verran olen joka päivä syönyt aamupuuron (tai noh, iltapäiväpuuron yövuoroista johtuen). Pakkasesta vadelmia päälle ja on namia! Marjabuusti tuleekin tarpeen, koska tämä viikko on mennyt aika kovassa flunssassa. Jos huomenna kunto antaa myöden, pitäisi lähteä illalla Lahteen viettämään perinteistä Salpausselän kisailtaa.

Oi että, ei malttaisi odottaa, että saa taas pian tuoreita marjoja!

-----

Surprisingly I find myself addicted to porridge after years of persuasion from my parents.


maanantai 24. helmikuuta 2014

Top 5 // haaste

Sain jokin aika sitten Heinässä heiluvassa -blogin Lauralta TOP 5 -haasteen. Haastaja kertoo viisi aihetta, joista tehdään omat top 5 -listat. Tämän jälkeen haastettu keksii uudet viisi aihetta ja haastaa mukaan viisi blogia. Pidemmittä puheitta haasteen pariin ja mukana myös hyvin sekalaisia kuvia kotoa.



Sisustushaaveet
Sisustushaaveita on aina mielessä, mutta tällä hetkellä päällimmäisenä on olohuoneen verhot. Seuraavaksi suunnittelen toteuttavani olohuoneen seinälle kuvakollaasin, koska seinä tuntuu tällä hetkellä jotenkin paljaalta. Pidemmän tähtäimen haaveiluissa on Eamesin rar-keinutuoli, love-of-my-life Mademoiselle-tuoli sekä Grasshopper-lattiavalaisin.




Unelmien talo
Oma unelmien (kivi)talo on valoisa (suuret ikkunat!) ja kotoisa. Siellä on oma piha, tilava avokeittiö sekä mieluusti myös puusauna. Jämerä-kivitalot ovat vuosi toisensa jälkeen eniten omaan mieleen.




Tunnelma
Kodin kannalta ajateltuna mieluisia tunnelmia ovat lämmin, kotoisa, rentouttava, valoisa, turvallinen.




Lomamatka
Omat suosikkimatkat ovat suuntautuneet Uuteen Seelantiin, New Yorkiin, Berliiniin, Peruun ja Usan eteläosavaltioihin.




Parasta kotonani
Mieluisimmat paikat kotona ovat keittiönpöydän ääressä, työpisteellä, saunassa, olkkarin kulman nojatuolissa sekä parvekkeella (vaikka parveke ei ole vielä lähestulkoonkaan valmis). 




Haastan mukaan blogit



Ja aiheet ovat
- sisustuskaupat
- lomakohteet
- ravintolat
- kodin diy / oivallukset
- rakkaimmat esineet

-----

A blog challenge to create your own top 5 lists on the given topics.

maanantai 17. helmikuuta 2014

Saana ja Olli saapui keittiöön







Vihdoin se on ikkunassa! Päätin heti asunnon oston yhteydessä, että haluan keittiön ikkunaan verhot Saanan ja Ollin Maailman synty -kankaasta. Ateljee super-taitava-oma-äiti ompeli laskosverhot Sisustus ja sepustus -blogista löytyneellä laskoverho-ohjeella. Jostain syystä en yhtään huomioinut laskosverhoja suunnitellessa, että kankaan kuvio "katkeilee" laskosten vuoksi, mutta onneksi se ei tämän kuvion kanssa lopulta edes haittaa. Keittiössä on tähän saakka ollut väliaikaisratkaisuna valkoinen pellavaverho, joka on toiminut hyvänä näkösuojana. Keittiön verhokisko on todella onneton, eikä verho kulje siinä suosiolla, joten verho on ollut jatkuvasti paikallaan ikkunan edessä. Nyt keittiö tuntuu entistä valoisammalta, kun ikkunasta tuleva valo pääsee kulkemaan vapaasti ja iltaisin laskosverhon saa helposti laskettua alas näkösuojaksi.

Kiitos äiti!

-----

Our new kitchen curtain that my mum sew out of Saana ja Olli's Maailman synty fabric.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Synttäritarjoilut









Eilen illalla juhlittiin synttäreitä ja tänään on päivä kulunut sohvalla olympialaisia katsellen. Olen jo muutaman kuukauden potenut saaristolaisleipäkuumetta ja olin jo päättänyt tehdä leipää itse juhliin, kun luin positiivisia kokemuksia Mallasmestarin saaristolaisleivästä. Päätin itsekin kokeilla ja voi että kuinka maukasta leipää saakin niin helposti! Pakkauksessa on mukana jauhoseos, hiiva sekä paistovuoka, joten tämä on erinomainen esimerkiksi mökkituliaiseksi. Leiville tein sekä avokado- että kylmäsavulohitäytteitä. Perinteinen porkkanakakkukin oli juhlissa mukana, tällä kertaa vain kuppikakkujen muodossa. Rocky roadia kokeilin myös ensimmäistä kertaa tummasta suklaasta. Levittelin suklaan päälle suolapähkinöitä, minivaahtokarkkeja sekä värikkäitä suklaakarkkeja. Ystävä toi mukanaan vielä herkullisia macaronseja minttusuklaa- ja salmiakkitäytteillä.

-----

Photos from my birthday party last night.

perjantai 14. helmikuuta 2014

Hyvää ystävänpäivää!


Ihanaa ystävänpäivää kaikille! Puspus.

-----

Happy Valentine's day everyone! xxx

tiistai 11. helmikuuta 2014

Yksykskaks-päivä



 

Tänään vietetään kansallista 112-päivää. 112-päivän tarkoituksena on herättää keskustelua arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voisi osaltaan huolehtia itsensä ja muiden turvallisuudesta. Hätänumeropäivänä päätin itsekin tarkistaa, että kotoa löytyvät, lähinnä paloturvallisuuteen, liittyvät tarvikkeet ovat kunnossa. 

Nykyään sammutuspeitteisiinkin on tullut kivasti jo enemmän omaa silmää miellyttävää valikoimaa. Julkisissa tiloissa sammutuspeitepussien on oltava punaisia, mutta kotioloissa pussin kuosilla voi hieman leikitellä. Ajattelin alkuun itse ommella sammutuspeitteelle mieluisemman suojuksen, mutta sitten löysin kesällä tämän Paola Suhosen suunnitteleman IvanaHelsingin Tiira-sammutuspeitteen ja tykästyin kovasti! Samalla hankimme myös IvanaHelsingin mallistoon kuuluvan Lento-palovaroittimen. En oikein keksinyt mihin sen sijoittaisi, joten se jäi odottelemaan eteiseen naulakon päälle. Olkkarin kaapin päällä on lisäksi vielä toinen, perusmallinen, palovaroitin.

-----

Today's the national 112 day aiming to arouse discussion on everyday safety and how everyone could improve it.

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lisää löylyä!










Sauna saatiin pitkän odotuksen jälkeen muutama viikko sitten ja tyytyväisiä ollaan oltu. Sauna on suhteellisen pieni, ainoastaan 157cm x 130cm, mutta kahden hengen taloudessa tuo on juuri passeli ja lämpenee ihanan nopeasti. M halusi saunaan kulmalauteen ja vaikka hieman alkuun mietitytti, kuinka sellainen saadaan mahtumaan, oli lopputulos todella onnistunut. Näppärä remppamies nikkaroi lauteet ja jakkaran itse. Kulmalauteen ansiosta saunaan mahtuu tarpeen tullen saunomaan enemmän väkeä (testattiin, viisi mahtuu saunomaan mainiosti!) ja kaksin saunoessa molemmat mahuvat rentoutumaan jalat suorina. Ylälauteen alle sijoitettiin Bauhausista hankittu valaisin. Harmaan saunanoven läpi tulee kylpyhuoneesta myös hyvin valoa, joten tummista seinistä huolimatta sauna ei ole lainkaan synkkä.

Puunsuoja tummensi laudetta aika reilusti, mutta pidän kyllä tästä tummemmastakin sävystä kovasti. Toisesta kuvasta näkee eron käsiteltyjen lauteiden ja käsittelemättömän rungon välillä. Lattia säästettiin kustannus- ja hermoromahdussyistä (remontissa uusittiin kaikki muut pinnat makuuhuoneen ja kylppärin lattiaa lukuun ottamatta), vaikka juurikin tuo kylppärin lattia otti itsellä eniten silmään heti alusta asti. Lähinnä värinsä vuoksi. Vanha kiuas sai muuttaa pois, mutta kiuaskivet olivat sen verran hyvässä kunnossa, että ne otettiin talteen. Nyt ne pääsivät pesun jälkeen jälleen lämpöä jakamaan. Myös hassu naaman mallinen.

-----

Our sauna's finally complete and we're really happy with the result. It turned out to be surprisingly spacious concidering its size.

Saana ja Olli // Novita




 Saana ja Olli suunnitteli Novitalle kauniin rauhallisen tyyny- ja vilttimalliston. Tuotteet on suunniteltu neulottavaksi Novitan kierrätyspuuvillasta valmistetusta Hanko-langasta. Hanko-lanka sopii hyvin myös esimerkiksi tiskirättien valmistamiseen, joten samaa kuosia voisi helposti soveltaa myös keittiön puolella. Mallit ja ohjeet on saatavilla Novitan kevät-lehdessä. Oma neulomisinto yleensä laantuu heti pimeimmän ajan jälkeen, mutta nämä mallit kyllä lisäävät neulomisintoa kummasti.


Kuvat: Saana ja Olli

-----

My knitting inspiration usually decreases as the days get lighter but these pictures make me want to grab my knitting needles again. Pillow and blanket design for Novita by Saana ja Olli.