perjantai 16. elokuuta 2013

Kyllä tästä vielä koti saadaan








Täällä laatikkojen keskellä painiessa muistaa jälleen, että ei se muuttaminen niin kovin ihanaa ole, vaikka lopputulos olisikin miellyttävä. Ainakin on tullut jälleen karsittua turhaa tavaraa, se on aina hyvä. Tavarat alkavat vähitellen löytää omille paikoilleen ja aletaan pikku hiljaa kotiutua. Naapureita pitäisi vielä muutaman kerran ilahduttaa kiviseinän poraamisella, että saataisiin loput hyllyt ja naulakot ja taulut omille paikoilleen. Kunhan sellaiset keksitään. Viikonloppuna toivottavasti vessa myös alkaa näyttää muihin huoneisiin sopivammalta, kun se saa ruskeiden laattojensa ja muovimaton tilalle valkoista ja mustaa laattaa.

-----

Home finally starts to look and feel like one. We still need to empty some boxes and put stuff on their right places. As soon as we can make up our mind on what those right places are. The toilet renovation should also be ready this weekend. The old brown tiles and plastic carpet will be placed by white and black tiles.

maanantai 12. elokuuta 2013

Muutto, check!


Se olisi nyt siinä, suurimmaksi osaksi ainakin. Muutama hassu laatikko pitää vielä hakea. Seuraava homma onkin tavaroiden sijoittelu omille paikoilleen, mutta se tuntuu tässä vaiheessa hyvin pieneltä urakalta.  Pääasia olisi, että remontin saa valmiiksi. Viikonloppuna tulee remppamies hoitamaan vessaremontin ja asentamaan saunaan lauteet. Kyllähän eilisen muuton jälkeen olisi ollut upeaa laittaa muuttosauna lämpiämään!

Keittiönpöytä oli aiemmin jo haaveena, mutta ajateltiin, että sen hankinta voi odottaa. Löydettiin kuitenkin Artekin pöytä huuto.netistä hyvään hintaan (ja samassa kaupassa tuli vielä tuolitkin), joten nyt pöytä kaunistaa keittiötä ja hyvin tyytyväisi ollaan. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Jos tässä remontin ja muuton jälkeen jaksaisi alkaa pitää kameraakin taas mukana ja voisi jättää nämä kännykällä räpsityt epätarkat kuvat historiaan. 

-----

Moving in, check. The apartment still needs quite a bit of organizing and cleaning up but that seems like such a little job after all the renovating. The toilet is still not ready but it should be done by the end of the week.

maanantai 5. elokuuta 2013

Päivä asuntomessuilla
























Eilinen päivä vierähti Hyvinkäällä asuntomessuilla. Töiden ja remontin vuoksi eilinen oli ainut mahdollinen vierailupäivä, muussa tapauksessa olisi kannattanut yrittää välttää sunnuntairuuhkaa ja 26 asteen hellettä.

Messuilla sinänsä ei ollut hirveästi mitään uutta tarjottavaa, vaikka kauniita koteja olikin esillä. Samat asiat edelleen viehättävät: luonnonmateriaalit, selkeät linjat, graafisuus, valoisuus. Pelkistetyn modernin ohella messuilla oli myös muutamia maalaisromanttistyylisiä kohteita. Yhden kohteen kesäkeittiö oli kovin suloinen.

Erikoisimmat talot olivat varmasti paljon mediassa näkynyt Dekon kohde Maja sekä kahdesta merikontista rakennettu pikkukoti. Mökkinä konttitalo voisi olla hyvinkin toimiva.

-----

Some photos from the Housing Fair Finland in Hyvinkää 2013.

lauantai 3. elokuuta 2013

Melkein valmista jo


 







Saunan panelointi on nyt valmis. Vielä täytyy kiuas ja lauteet asentaa, niin on vihdoin valmista. Keittiön karkaistua lasia oltaisiin saatu odottaa vähintään kaksi viikkoa, joten M kävi leikkauttamassa toista lasipalasta ja saatiin pitkälle seinälle tarpeellinen määrä taustalasia. Toinen keittiön välitilan seinä saa valkoiset laatat kunhan ne käydään hankkimassa, koska lasia meillä ei ole aikaa odotella. M:n vanhempien remontista ylijääneellä läpikuultavan valkoisella paneelilla paneloitiin meillä kylpyhuoneen ja vessan katot. Kylpyhuoneen kellastuneet putket maalattiin valkoisella maalilla ja nyt kylpyhuone odottaa enää suihkua ja kalusteita. 

Eilen asennettiin myös karmit ja ovet paikalleen. Molemmille loksahti suut auki kun tultiin sisälle valoa tulvivaan asuntoon. Ero lähtötilanteeseen on kyllä aivan suunnattoman suuri, koska tumma lattia, tummat ovet ja listat ja tumma keittiö imivät asunnosta aiemmin kaiken valon. Kyllä se lopputulos varmasti palkitsee, kunhan hetken vielä jaksaa odottaa.

Ikean kanssa saatiin muuten hoidettua kaappiongelma ja lohjenneen rungon tilalle saatiin eilen uusi. Hyvähyvä.

-----

Sauna is almost ready now.  Kitchen finally got its glass wall. Bathroom and toilet ceiling have new white panels. Getting better and brighter day by day.

perjantai 2. elokuuta 2013

Vakka-laatikot




Elina Aalto ja Klaus Aalto ovat suunnitelleet Iittalan syksyn mallistoon Vakka-säilytyslaatikot. Vaneriset säilyttimet ovat pinottavia, joten niistä voi näppärästi rakentaa vaikka yöpöydän. Vakka-laatikot tulevat myyntiin elokuun puolivälissä.


Kuvat: Iittala

-----

Iittala's Vakka plywood boxes designed by Elina Aalto and Klaus Aalto are out in stores this August.