perjantai 25. tammikuuta 2013

Hunajainen arvonta


Hophop kaikki äkkiä osallistumaan Hunajaista-blogin arvontaan, missä joku onnekas saa omakseen Saana ja Ollin suunnitteleman Maailman synty -tyynynpäällisen. Vau sanon minä.

-----

Hoorray, it's giveaway time at Hunajaista blog. One lucky one gets this beautiful Maailman synty cushion cover designed by Saana and Olli.

String system -alennus


Nyt kannattaa suunnata String system -ostoksille, sillä Finnish design shopissa saa -15 % alennusta kaikista valkoisista osista. Itsellä on seuraavana ostoslistalla joko laatikosto tai kaappiosa omaan string-kokonaisuuteen.

-----

Finnish design shop gives -15 % discount on all white string system parts. I'd like to get a drawer or a cabinet for my string system bookshelf.

torstai 24. tammikuuta 2013

Popsi popsi porkkanaa



Porkkana ei ehkä ole terveellisimmillään tässä muodossa, mutta ainakin se on erittäin makoisassa. Tein porkkanakakkua tällä reseptillä ensimmäistä kertaa viime syksynä ja sen jälkeen sitä on saanut tehdä monta kertaa uudestaan, koska sen suosio on aivan valtaisa. Ja täytyy myöntää, että tällä ohjella tulee kyllä erittäin herkullista kakkua. Plussaa myös siitä, että vatkainta ei tarvita, sillä aineet ainostaan sekoitetaan keskenään. Reseptin olen alunperin löytänyt täältä.

Porkkanakakun ohje:
(ohjeella tulee uunipellillinen)

9 dl porkkanaraastetta
3 dl rypsiöljyä
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
1 tl suolaa
reilusti kanelia

Kuorrutus:
400 g tuorejuustoa
muutama dl tomusokeria 
(kokeilemalla selviää, huomaat kun kuorrute on tarpeeksi jämäkkää)
ripaus vaniljasokeria
tilkka sitruunamehua

Paista 175 °C noin 50 minuuttia

Raasta porkkanat. Vatkaa rikki munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy sekä porkkanaraaste. Lisää taikinaan  keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä haarukalla tai tikulla kakun keskeltä.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista, jotta kuorrute ei valu. Lisää huonelämpöisen tuorejuuston joukkoon tomusokeria siivilän läpi pieniä määriä kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon myös ripaus vaniljasokeria sekä sitruunamehua makusi mukaan. Levitä valmis kuorrute kakulle ja leikkaa kakkulevy leivoksiksi.
Kakkuvuokaan tehdessä puolita ainesmäärät ja voitele sekä korppujauhota vuoka. Reseptillä tulee myös ihania muffinsseja!

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Wannabe viherpeukalo




Talven kaunein aika on vasta edessäpäin ja kauniista keväthangista tulisi nyt nauttia täysin siemauksin. Silti ajatukset hiipivät salakavalasti jo päivä päivältä lähestyvään parvekekauteen. Ajatuksia ei suinkaan lainkaan hidasta nämä Kekkilän uutuudet. Parvekkeemme ei ole kovin suuri, joten jokin näppärä taimihyllyratkaisu sinne pitäisi saada. Tämä olisi erittäin kaunis ratkaisu. Parveke tosin on vielä muutenkin täysin laittamatta. Ensin täytyy tehdä lattia ja saada jokin suoja polttavaa auringonvaloa vastaan. Parveke kun on länteen päin niin kesällä lämpö nousee helposti tuskaisen kuumaksi.

Kuvat: Kekkilä

-----

The most beautiful time of this winter is still ahead of us but I'm still already thinking about the upcoming balcony season. I want to get some nice shelves for herbs and flowers and these novelties from Kekkilä would be just great!


perjantai 18. tammikuuta 2013

Ferm livingin kevät





Tällaisia ihanuuksia putkahtelee Ferm livingiltä tänä keväänä, toisen kuvan tyyny on myynnissä jo täällä. Aiemmin jo kirjoittelin jokakeväisestä pastellivärien kaipuustani ja myös näissä kuvissa erityisesti mintunväri houkuttelee. Pidemmällä tähtäimellä ajateltuna luulen, että näistä saattaisi kotiutua hauskat viikonpäiväpyyhkeet.

Kuvat: Ferm living

-----

Novelties from Ferm living. I really like the geometric look of the trays and the weekday kitchen towels are real cute too. Don't know who changes their towels daily tho...

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Saunailtojen piristykseksi



Tekisi mieli iskeä saunaa pienellä piristysruiskeella. Raikkaanväriset pyyhkeet, tuoksut ja uudet kauniit laudeliinat olisivat erittäin tervetulleita. Samoin säilytyskoreille olisi tarvetta. Tähän tarkoitukseen sopisivat esimerkiksi Luhta Homen Vakka-korit.

Polkkajamin ja Lapuan Kankureiden yhteistyössä syntyneet Naapurusto-sarjan laudeliinat ovat oikein kauniita. Samoin Luhta Homen Origami-laudeliinat ja saunatyynyt miellyttävät silmää. Marimekon ja Aesopin Sauna-tuotteet pääsevät varmasti myös kokeiluun kunhan ilmestyvät kauppojen hyllyille huhtikuussa.

Kuvat: Wanha Markki, Marimekko, Luhta Home, Polkkajam, Rentosauna

-----

Something new for sauna and bathroom maybe... New textiles and storage boxes would be real nice to cheer up the sauna evenings.

Finlaysonin mustat fantit

 

Oi jei! Finlaysonin uutuuksien joukossa on myös mustat Elefantti koristetyynynpäälliset. Huippua! Nämä elefantit ovat niin hellyyttäviä ja hyvä esimerkki kestävästä muotoilusta, sillä elefantit on suunnitellut Laina Koskela jo vuonna 1969. Saatavilla ainakin Finlaysonin nettikaupasta.

Kuva: Finlayson
-----

New cushion covers from Finlayson.

perjantai 11. tammikuuta 2013

Domdom!


Hei, tutustukaahan uuteen Domdom-sisustuskauppaan! Myynnissä kaikkia herkkuja kuten Ferm Livingiä sekä Saana ja Ollin tuotteita. Mahtavaa kun tulee uusia kauppoja. Klikklik.

-----

New online shop Domdom has opened. Lots of beautiful things on sale.

torstai 10. tammikuuta 2013

Pastellikevät


Huomaa jälleen, että on kevät tuloillaan. Olen yleensä kirkkaiden, jopa räikeiden värien ystävä, mutta kevättalvella tai oikeastaan heti kun aurinko alkaa hieman pilkahdella ja päivät pitenevät, huomaan joka vuosi haikailevani pastellisävyjen perään. Viime vuonna hankin jo kaksi Iittalan Koko-sarjan pale pink -sävyistä kulhoa ja jäin haikailemaan mintunvihreän kulhon perään. Ehkä tänä keväänä... Muutenkin tällä hetkellä erityisesti juuri nuo mintunväriset asiat vetävät puoleensa. Tunnen kuitenkin itseni, että kesän tullen pastellisävyt saavat jälleen jäädä, joten mitään kovin suurta pastellisävyistä elementtiä en aio hankkia, mutta kenties vaikka uuden tyynynpäällisen olohuonetta piristämään.

Kuvat valmistajien.
(Ferm Living, Muuto, Polkkajam, Arabia, Fiskars, Norman Copenhagen)

-----

I really like pastel colours in the spring time even tho I'm usually more fond of really bright colours. I'm thinking about buying something little new in mint green for home. Maybe a new cushion or some new cups.

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Juhla Mokan uudet vaatteet

Juhla Mokka -kahvirasian suunnittelukilpailun voitti Elina Warsta työllään Kahvipannun taikaa. Nämä hempeänsävyiset purkit saapuvat kauppojen hyllyille kesäkuussa. Itse en ole kaikkia aiempia Pauligin purkkeja keräillyt, hyllyistäni löytyy ainoastaan Sanna Annukan suunnittelema purkki vuodelta 2009 sekä Lotta Niemisen purkki viime vuodelta.

Mitä mieltä olet uudesta purkista? Miellyttääkö?


Kuva: Paulig

-----

New coffee tin from Paulig designed by Elina Warsta. Tin will be in stores this summer.

perjantai 4. tammikuuta 2013

Seinäkalenterin metsästys

Vielä ehtii, vielä ehtii... Joka vuosi huomaan olevani liikkeellä etsimässä seinäkalenteria aivan liian myöhään. Tässä joitain suosikkejani ja potentiaalisia ehdokkaita omalle seinälle.

Ensimmäinen kalenteri on Marimekon.
Noa Bembibren suunnittelemaa Cats let nothing darken their roar -kalenteria on painettu vain 750 kappaleen rajoitettu erä.
Stendigin kalssinen seinäkalenteri on hyväksytty myös New Yorkin modernin taiteen museoon.
Polkkajamin seinäkalenteri puolestaan ihastuttaa suloisilla kissakuvillaan.
Kanelimaan kalenterissa on ihanan herkän utuinen värimaailma.
Hienoja kalentereita on nykyään paljon tarjolla myös netistä ilmaiseksi tulostettavaksi. Täältä löytyvän kauniin kalenterin jo tulostinkin, mutta tarvitsen vielä toisen kalenterin mihin voi kirjoittaa hyvin merkintöjä.

Kuvat valmistajien.

-----

Looking for a nice wall calendar. A bit late I know...
Calendars from Marimekko, Noa Bembibre, Stendig, Polkkajam and Kanelimaa. The last calendar can be printed out here for free.


torstai 3. tammikuuta 2013

Iittalan Piilopaikka



Piia Kedon Iittalalle suunnitelemat Piilopaikka-sarjaan kuuluvat uutuudet viehättävät. Näitä saa helposti yhdistettyä muihin astiasarjoihin mustavalkoisen värityksen ansiosta.


Kuvat: Iittala

-----

I like these Iittala's novelties designed by Piia Keto. These dishes are part of the Piilopaikka collection.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Korut vitriinissä


Sain tämän Iittalan Vitriini-rasian joululahjaksi. Rakastan puun ja lasin tai keramiikan yhdistämistä, pehmeä luonnonmateriaali luo yhdessä kovemman pinnan kanssa kauniin kontrastin. Saa nähdä jääkö tämä vitriini korurasiakäyttöön, mutta toistaiseksi ainakin näin.


Iittalan uutuksien joukosta löytyy myös uusi versio Vitriinistä, missä kirkas lasi on yhdistetty korkkipohjaan. Tällainen olisi ihana työpöydälle.


Viimeinen kuva: Iittala
-----

I love the combination of glass and wood in this Vitriini jar from Iittala. I'd be really happy to see this new Vitriini with the combination of cork and clear glass on my workdesk.